Det är väldigt lätt att sakna dem, men sådana saker kan inte ignoreras.

För det mesta väljer vi inte vem vi blir kär i. Vi har viss kraft över våra känslor, men vi kan inte tvinga oss själva att bli kär eller sluta älska. Som ett resultat är det väldigt lätt att befinna sig i en situation där du blev kär i fel person..

Oftare än inte slutar dessa relationer inte bra. Om du tror att du har valt fel person är relationsexperter Greg Berendt och Amira Ruotola redo att försäkra dig – du är inte ensam. «Vi har alla befunnit oss i den här situationen», säger de..

Bara tänk. Om vi ​​omedelbart blev kär i den person som passar oss perfekt, skulle ingen av oss behöva lida av avsked. Du skulle inte behöva undra om din partner fuskar på dig eller säger sanningen. Du skulle inte ställa dig själv frågan om han är «den» personen, för allt skulle vara klart ändå.

Ibland är det uppenbart att du har blivit kär i fel person, men ibland är det inte så lätt att märka. Så här är tecknen som hjälper dig att veta att du är kär i fel person..

1. Du pratar om dina problem, men ingenting förändras

«Att förvänta sig att din partner förändras är ett recept på psykisk ångest», säger relationsexpert Kaitlyn Killoren. Om du har ett hälsosamt förhållande kommer du och din partner att dela problem och försöka hitta sätt att lösa dem tillsammans. Men om du älskar fel person kan du prata så mycket du vill, men inget kommer att förändras. Detta beror på att det inte är vettigt att förvänta sig förändringar från en person. Som Berendt och Ruotola säger vill de flesta inte ändra sig själva. I sådana situationer är det viktigt att förstå att detta kan vara en långvarig upplösning som helt enkelt är förklädd. «I slutändan måste du vara ärlig mot dig själv och förstå var förhållandet är och om det har en chans», säger de..

2. Dina scheman stämmer inte överens

Har du någonsin blivit kär i en person från ett annat land, och tidszoner blev ditt hinder? Eller skulle han arbeta hela natten och du är van vid arbetstid från 9 till 5? I så fall hävdar relationsexpert Bethany Ricchiardi att du kanske är kär i fel person. Långväga relationer eller olika scheman gör det omöjligt för dig att spendera mycket tid tillsammans. Detta kan övervinnas genom att lita på varandra och bygga rätt kommunikation, men det finns en anledning som många inte gör det. ”Vi har alla behov och behov. Ibland gillar jag att tänka på människor som blommor: vi behöver alla lite sol och vatten varje dag. Så vem kan ge dem till dig om du aldrig ser din partner? ”- säger Bethany.

3. Du spenderar mer pengar på ditt förhållande än din partner.

Du kanske vill betala för allt i ditt förhållande: datum, middagar, spontana resor eller till och med ett Netflix-konto. Detta är helt normalt. Men relationscoachern Jenna Ponaman tror att om din partner absolut inte gör något för att dela detta ekonomiska ansvar kan detta vara ett tecken på medberoende. ”Relationer blir mer en nödvändighet, inte en önskan. Om detta fortsätter länge börjar du känna en obalans, säger Jenna. Enligt henne börjar förbittringar, tvister och missnöje dyka upp. Om önskan att betala för allt verkar inte vara en dålig vana, var uppmärksam på detta..

4. Du antar dåliga vanor

Om du är van att ta hand om dig själv och är övertygad om att du behöver träna och äta hälsosam mat varje vecka, och med tillkomsten av ny kärlek i ditt liv har något förändrats, då kan du bli kär i fel person. ”Det varierar från fall till fall, men till exempel att äta rätt mat får kroppen att känna sig energisk. Om du äter rätt och bestämmer dig för att ge dig själv lite efter att ha kommit överens med din partner, visar det att dina vanor helt enkelt inte är konsekventa, säger Jenna. Och på grund av honom bestämde du dig för att byta. Om detta händer kanske det inte är din person..

5. Din relation är en oändlig historia om vad som händer om och om igen

Upprepade situationer kan ge dig hopp om att saker kommer att förändras en dag. Men enligt klarsynt Jenna Matlin är faran med ett sådant förhållande att du programmerar dig själv att återvända till den tidigare situationen om och om igen. Om du går i cirklar, ständigt konvergerar och bryter upp, kan du ha känslor för fel person. «Om du befinner dig i en liknande situation måste du bryta den onda cirkeln», råder Jenna. Dessutom kommer det definitivt inte att hjälpa att vara vänner här. Det kan ta dig tillbaka dit du började.

6. Du slutade spendera tid med vänner och familj

Ditt liv kan förändras när du träffar din andra hälft. Men Ponaman hävdar att detta inte alltid är en förändring till det bättre. ”Den positiva förändringen är att du gör det val som passar dig. Om du känner att du offrar dig själv för att göra en person lycklig är det inte det hälsosammaste beslutet, säger hon. Till exempel, om ditt förhållande stör din tid med familj och vänner, överväga om personen är med dig. ”I de flesta fall gör vi sådana uppoffringar för att spendera mer tid med vår partner. Men detta beror bara på det faktum att vi inte känner tillräckligt med uppmärksamhet från vänner. Om du har ett hälsosamt förhållande behöver du inte ändra din tidigare livsstil, säger Ponaman..

7. Du har olika värden

Inte alla är väl insatta i etiketter, och det händer ofta att en partner bara vill «se vad som händer.» Om du är kär i en person som inte ålägger dig några skyldigheter, är det värt att överväga. ”Det här är ett allvarligt gap. Det betyder en stor skillnad i värden, säger certifierad matchmaker Ashley Campana. Om så är fallet måste du kommunicera mer med din partner. Berätta för honom att dessa etiketter är viktiga för dig och förklara varför det betyder så mycket. Du kan till och med prata om gränserna för ditt förhållande. ”Om din partner inte är inblandad i detta måste du väga allt. Vilka är dina mål och kommer de att överlappa med den här personen? Om inte, säg hej adjö, säger Ashley..

8. Ni är tillsammans för att ni är så bekväma.

När de är i ett förhållande vänjer människor sig till att känna sig bekväma med den personen. «Men detta händer bara för att personen har varit i ditt liv länge, och bara för att du känner dig bekväm betyder det inte att de är perfekta för dig eller bidrar till din utveckling och rörelse framåt», säger Matlin. Om du känner att passionen och lusten är frånvarande, bör du vara redo att dyka in i poolen i huvudet och bryta denna anslutning. ”Var beredd att stå ut med det. Lita på det okända. Var väldigt ärlig mot dig själv och hör vad du verkligen vill, säger hon..

9. Du är inte kär i honom utan på dig själv

Att bli kär kan lätt förväxlas med kärlek, så det är viktigt att kunna skilja mellan de två. Matlin tror att förälskelse ibland kan vara ensidig. «Det är ofta ett tvångsmässigt, alltför emotionellt och idealiserat fokus på den andra personen», säger hon. Huvudpoängen är att det är ett stort avstånd mellan er. När denna passion förvandlas till obesvarad kärlek, var beredd på att du är kär i den felaktiga. Å andra sidan betyder att älska någon att se en person som han är, att acceptera alla hans fördelar och nackdelar. ”Detta beror vanligtvis på det faktum att vi respekterar människans sanna natur. Vi känner oss mer toleranta gentemot dem, även om vi inte gillar vad de gör alls. Vi älskar dem även om vi inte gillar deras beslut, säger relationsexpert Rosalinda Sedacca..

10. Din partner ber inte om ursäkt

Alla par är oeniga. Men hur du väljer att svara på dem är den avgörande faktorn för om du väljer rätt person. «Om din partner gör dig djupt sårad med sina ord eller handlingar och inte kan be om ursäkt, är det ett tecken på att han inte kan erkänna sina misstag», säger relationsexpert David Rappaport. Detta anses vara det huvudsakliga symptomet på emotionell omogenhet. Det är väldigt enkelt att säga «jag är ledsen». Underlåtenhet att be om ursäkt visar att du helt enkelt inte är redo att ta ansvar för dina handlingar. «Om du är med någon som inte kan be om ursäkt för sina gärningar, kan du ha blivit kär i någon som ännu inte är mogen och inte kommer att kunna bygga ett varaktigt förhållande med honom», säger Killoren..

11. Din partners beteende offentligt förvirrar dig ibland.

Om din partner inte kan bete sig som en vuxen offentligt, kan du ha gjort fel val. Kanske har han en irriterande ojämn vana, eller så visar han ingen respekt för någon. «Du vill inte be om ursäkt för din partners dåliga beteende», säger Rappaport. Om du befinner dig i situationer där du känner behov av ursäkt eller ber om ursäkt för din partners beteende, är detta ett dåligt tecken. När detta händer i ett förhållande, försök prata med honom om det. Ta inte upp denna fråga en sekund efter en sekund och försök inte att skälla ut honom som barn. Vänta tills ni två kan ha ett seriöst samtal. ”Vänta tills situationen är över, känslorna kommer att avta och du kommer att vara ensam. Berätta sedan för din partner att han generade dig och förklara varför detta hände, ”råder Campana. Om allt går bra hjälper det här samtalet dig att förstå och binda. Om din partner inte tar det på allvar är det ett tecken på att han inte tar dig på allvar..

12) du känner dig inte bekväm att prata om dina önskningar i sängen

Varje person förstår på sitt sätt vad bra sex är. ”Du kan inte tro att du kommer att lockas till din partner 24/7 alla 365 dagar om året, som många ser i filmerna, men det är viktigt att ha ett hälsosamt sexliv som är fyllt med passion. Om du inser att din partner inte är särskilt intresserad av dig, eller om du inte känner sexuell tillfredsställelse, kan du ha valt fel person, säger Ricciardi. Naturligtvis har alla människor olika nivåer av sexualitet och attraktion, var och en av oss i sängen vill ha olika saker. I det här fallet är det viktigt att känna att du är tillräckligt nära din partner för att prata om dina önskningar. «Om du är med rätt person kommer ditt nöje att vara viktigt för honom», säger hon..

13. Du har mycket sex men ingen känslomässig närhet.

”De flesta tror att ha regelbundet sex med en partner betyder att du har ett hälsosamt förhållande. Men denna regel fungerar inte alltid, säger Ponaman. Om du blir kär i fel person kan du tro att det är nyckeln att ha mer sex för att behålla ditt förhållande. Enligt Ponaman övergår många par omedvetet från hälsosam känslomässig sex till sex som anses nödvändig. «Om det blir något som du passar in i ditt schema, blir det inte en kärlekshandling utan en annan sak», konstaterar hon. När du inser att sex är det enda som håller dig tillsammans, var noga med att din andra hälft hade fel..

14. Du tänker om allt du säger för att du är orolig för vad din partner kommer att tänka.

Det är verkligen viktigt att titta på dina ord. Men det är ännu viktigare att ha friheten att uttrycka dina känslor. När du är kär i fel person blir det svårare för dig att hålla ditt sanna jag med dem. «Du vill aldrig göra honom besviken eller gunga för att du oroar dig för hur din partner kommer att svara på dina behov eller önskemål», säger Ellen Bohlin, professionell relationscoach. Med rätt person kommer du att känna dig 100% bekväm, du kommer lätt att vara dig själv. Du kan säga vad du vill utan att tänka på att bli dömd eller förlöjligad. Om din partner får dig att känna dig osäker eller till och med rädd, överväga om du ska stanna kvar i relationen. ”Varje relation ger en annan aspekt av vår personlighet. Det viktigaste är att de sidor som vi gillar kommer ut med din partner, säger Campana..

15. Din partner gillar det när allt är som han sa

«Om din partner är självisk och gör saker på sitt sätt, kan du vara med någon som inte är känslomässigt mogen», säger Rappoport. Ett hälsosamt förhållande med rätt person innebär kompromisser. Du borde känna att din åsikt verkligen är viktig. Om du inte gör det, blir du kär i fel person, för att han inte hör din åsikt eller inte ser poängen med att betrakta honom som ett tungt argument..

16. Du bryr dig inte hur din familj eller vänner behandlar din partner.

Detta är ett stort problem för de flesta i relationer. «Godkännande av vänner och familj kan bygga eller förstöra alla relationer», säger Samantha Daniels, dejtingsexpert. Men om du får dig själv att tänka att du inte bryr dig om dina vänner och familj gillar personen du är kär i, kan det vara ett tecken på att du är kär i fel person. «Detta beteende brukar indikera att du kanske inte känner dig så stark som du kanske tror, ​​för om du verkligen älskade skulle godkännande från familj och vänner vara viktigt för dig», tillägger hon..

17. Det är svårt för dig att vara med hans familj

Denna punkt är särskilt viktig om familjen är mycket viktig för er båda. Om du bara hatar hans familj (eller han är din) kan fel person vara bredvid dig. ”Chansen är oavsett hur konstig eller otillräcklig din partners familj kan vara, han älskar dem. Du kan behöva hitta någon vars familj du gillar bättre, säger Susan Trombetti, matchmaker och ägare till ett äktenskap. Enligt henne händer det ibland. Och detta är ett av de problem som måste lösas om du vill vara tillsammans..

18. Han tänker bara på dig och dina behov.

För vissa kan det verka som en saga – att vara med en person som uteslutande tänker på dina önskningar. Men experter säger att denna situation kan vara farlig. Till exempel, om du och din partner väljer en restaurang till middag, kommer han alltid (eller nästan alltid) att säga: «Jag bryr mig inte, bestäm själv.» Enligt datingcoach Julie Speer kan den ständiga önskan att tillgodose dina behov innebära att din älskare helt enkelt är rädd för att prata om sina egna behov. ”De kan vara obekväma, så i ett förhållande är det svårt för dem att vara sig själva. De kanske kämpar med sin egen osäkerhet och en ständig önskan att behaga andra, säger Julie. Relationer handlar om partnerskap, inte blindt uppfyller varje infall. Om du märker en sådan funktion är det värt att överväga om det här verkligen är samma person..

19. Ditt förhållande får dig att känna dig känslomässigt tom.

Ingen säger att relationer är enkla. Men det behöver inte vara svårt så att du blir utmattad. «Ett bra förhållande bör fylla dig med energi, inte ta bort det», säger Daniels. Om du känner att spendera tid med din andra hälft dränerar dig känslomässigt kan du vara kär i fel person. ”Som regel indikerar detta att du inte ger känslor frihet och känner en slags instabilitet, så när du är med honom måste du gömma dig mycket. Det är detta som lämnar dig känslomässigt förödad, säger hon..

20. Du älskar den ideala bilden mer än den verkliga.

«Om du är kär i hans föreställda ideal och inte på vem han egentligen är, borde detta vara en enorm röd flagga för dig», säger Matlin. Med andra ord skapar du ett scenario i ditt huvud som får dig att ignorera verkligheten. ”Ibland älskar vi den imaginära bilden mer än verkligheten eftersom vi faktiskt är rädda för verklig sårbarhet och bindning. Men vi får inte glömma att detta förblir självbedrägeri, säger hon. Om du tycker att fantasier om ditt förhållande inte sammanfaller med verkligheten alls, var då redo att acceptera det faktum att du blev kär i fel person..

Det är lätt att skylla på dig själv när din relation går sönder igen eller när du är tillbaka till en typ som inte passar dig. Men Ponaman påminner om att du måste älska dig själv och till och med tycka synd om dig själv..

”Du har inte gjort något fel, och det har inget att göra med din attraktivitet eller användbarhet. Det betyder helt enkelt att du gjorde fel val som inte fungerade för dig. Om du vill hitta din person, försök börja om från början. Lita på mig, det är värt det, säger hon.

Ibland kan det vara svårt att släppa fel person. Men om du gör dig själv och gör detta kan du befinna dig i ett förhållande med en riktig andra hälft, där du kommer att älska och bli älskad..