Att skilja sig är alltid ett svårt och smärtsamt ögonblick, varefter livet verkar börja från grunden. Det finns en sådan lag: för att något nytt ska komma till liv måste du först skapa plats för det, det vill säga bli av med det gamla. Vår expert berättar om hur du kan rensa hemmets energi från mannens förflutna för att snabbt locka ny kärlek till livet..

Parapsykolog Elena Miff:

– Det kommer definitivt att bli lättare för dig att komma över upplösningen om du antingen blir av med eller gömmer och tar bort dina exs saker och gåvor, som påminner dig om den tid du var tillsammans. För att komma in i din egen lyckliga framtid så snart som möjligt är det nödvändigt att rensa utrymmet inte bara i det fysiska planet utan också i energin.

Det bästa sättet att städa upp ett utrymme är att göra en stor städning. I detta fall bör du lägga till några matskedar salt i vattnet för att tvätta golv och torka ytor från damm: det är bäst att använda havskristaller.

Vårrengöring är inte det enda sättet att rena energi. Det är mycket bra att spraya rummet med saltvatten från en sprayflaska. Detta måste göras mycket noggrant så att det inte finns några missade platser även under möblerna, i garderoberna eller i garderoben. Var särskilt uppmärksam på hörn, inklusive bakom soffor och hyllor.

Om du inte vill våta väggarna, använd den här metoden: fyll glaset halvvägs med salt, fyll på med vatten och låt det ligga i rummet tills vätskan avdunstar. Spola sedan saltresterna i toaletten och skölj disken väl under rinnande vatten.

Salt kan också användas torrt. För att göra detta fyller du små behållare med det (skålar eller plastglas), placerar dem i alla rum och låt dem stå i två dagar. Spola sedan ner det i avloppet eller kasta det i soporna med kopparna.

Ljus

Eld är en av de äldsta och beprövade metoderna för energirening av rymden. Ljus hjälper till att frigöra hemmet för negativ information: du måste tända dem och gå runt i varje rum.

Materialet spelar ingen stor roll – även vanligt paraffin kommer att göra det, så länge det är vitt. Men det är bäst att använda vaxljus: vax absorberar perfekt negativ energi och tar bort det väl från lägenheten.

Det är viktigt att använda eld i rengöringsproceduren, därför bör endast tändstickor användas för belysning. Detta görs nära ytterdörren, och sedan går de runt med ett brinnande ljus i alla rum i tur och retur till ingången. Fönster och dörröppningar är förseglade i en korsformig rörelse, rum rensas genom att höja elden till taket och sänka den till golvet. Det är viktigt att inte missa ett enda hörn, inklusive badrum och skafferi..

Du bör röra dig långsamt och vara särskilt uppmärksam på de rum där lågan börjar röka och knasra – detta indikerar ackumulering av negativ energi. I ett sådant rum kan du stanna längre tills elden blir jämn och klar igen. Försök inte ha tid att gå runt i alla rum med ett ljus – om det har samlats mycket negativ information i ditt hem behöver du flera av dem..

Oljor och örter

De gamla prästerna visste om denna metod för att bli av med onda andar. De rökte tempel med rökelse och brände torkade örter, vilket harmoniserade utrymmet och hade skyddande egenskaper. Du kan använda den här tekniken idag..

För rengöring är torr salvia, lavendel och johannesört lämpliga, liksom cigarrer, enbär eller tall. Lägenheten ska kringgås med oljande gräs så att den inte brinner utan röker. Rummet gasas genom att göra cirkulära rörelser med en massa växter. Och för att röken ska tränga in på alla svåråtkomliga platser måste du först öppna dörrarna till alla skåp.

Aromatiska oljor måste tillsättas i vattnet för rengöring eller fyllas i en sprayflaska och sprutas på rummet. Att tända aromlampan kommer också att vara effektiv – den ska stå i några minuter i varje rum. För rengöring, använd salviaolja, lavendel, patchouli, citron, enbär, tall, sandelträ etc..

Stenar och mineraler

Fördelen med stenar och mineraler är att de inte bara rensar utrymmet utan också omvandlar negativ energi till positiv. Den mest effektiva för detta ändamål är svart turmalin. Den ska placeras nära ytterdörren. Ametist, onyx, turkos, obsidian och tigeröga kan användas i rum. Det är bäst att lägga stenar i vaser och dekorera alla rum med dem..

Kristallerna som vi använder för att rena rymden måste regelbundet rengöras från ackumulerad negativ energi. För att göra detta gasas de med örter eller tvättas under rinnande vatten och fylls sedan med rent vatten och lämnas i solen i flera timmar..